Update september 2014

Geplaatst op september 16th, 2014

Op 1 september is een nieuwe versie van de Onderwijscalculator beschikbaar gekomen. Er is een aantal functies bijgekomen en er is een aantal verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd. Hieronder is beschreven om welke wijzigingen het gaat. Bij de meeste beschrijvingen is een schermafdruk toegevoegd. Zo is te zien waar in de Onderwijscalculator de aanpassingen terug te vinden zijn.

Werken met perioden

In de Onderwijscalculator kan vanaf nu gewerkt worden met perioden. Dit maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in de benodigde fte’s per periode. Hierdoor kan beter gestuurd worden op een gelijkmatige verdeling van inzet door het jaar heen.

Hoe deze functionaliteit werkt, wordt hier uitgelegd.

Verbeterde rapportages

Op opleidingsniveau is een nieuw rapport toegevoegd waarin de uren en fte’s per leerjaar zichtbaar zijn.

rapport

Bij de detailrapportage is op opleiding-, team- en sectorniveau het fte-totaal toegevoegd. Ook de totaalrapportage van het team heeft nu een fte-totaal.

detailrapportage

Opgelost

In het invoerscherm van de Primaire activiteiten was een probleem met het sluiten van het invulvakje voor de huisvesting. Dit probleem is nu verholpen.

Toelichting

Ook bij een team kan nu een toelichting gegeven worden. Zo is het makkelijker om met verschillende versies te werken. Ga met je muis op een team staan en je ziet de toelichting verschijnen.

toelichting

Verbeterde navigatie

Je kunt nu met de pijltjestoetsen naar boven en beneden bewegen in het invoerscherm op opleidingsniveau. Het betreft de invoervelden ‘toelichting’, ‘groepsgrootte’, ‘uren per week’ en ‘weken per jaar’. Van links naar rechts werkt nog steeds met de tab-toets.